Pannenkoekenhuis Bergzicht

Pannenkoekenhuis Bergzicht is van oudsher bekend onder de naam “Aart Jansen”. In die tijd was de locatie ook bekend vanwege zijn speeltuin. Later is het nog gebruikt als skicentrum, met daarbij een skibaan en een langlauf-piste. In februari 1997 is het voormalig “Bergzicht” een uit veel hout en riet bestaand pand, geheel door brand verwoest.

Pannenkoekenhuis Bergzicht ligt langs de N227 op een prachtige locatie aan de rand van het bos en vlakbij de Leusderhei in het buitengebied van Woudenberg op het “Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug”. Dankzij onze locatie zijn wij een prima uitvalsbasis voor een heerlijke wandel- of fietstocht. Ons pannenkoekenhuis ligt tevens ook op het prachtige Landgoed Den Treek Henschoten (meer informatie vindt u hier). Wilt u graag een gezellig dagje uit in deze bosrijke omgeving? Combineer uw bezoek aan ons bijvoorbeeld met een dagje ontspannen aan het Henschotermeer of een bezoek aan de Pyramide van Austerlitz en de daarbij gelegen speeltuin. In onze omgeving kunt u o.a. kano’s, Solexen en fietsen huren. Houdt u van paardrijden? Ook dan zijn wij voor u de ideale plek voor een tussenstop. U kunt uw paard bij ons stallen in onze paddock terwijl u geniet van een heerlijke maaltijd of een drankje. Uw auto kunt u parkeren op onze ruime parkeerplaats en we beschikken tevens over diverse oplaadpunten voor uw elektrische fiets of scootmobiel.

Wij vinden het belangrijk om u altijd goede kwaliteit te bieden. Daarom maken wij iedere dag op ambachtelijke wijze ons eigen beslag. Dit doen wij met speciaal door ons geselecteerde granen, verse eieren uit de streek en andere natuurlijke ingrediënten. Zo kunnen wij u altijd heerlijke pannenkoeken of poffertjes serveren. Bent u gebonden aan een bepaald dieet of heeft u een allergie? Samen met u bekijken wij graag de mogelijkheden.

U bent van harte welkom in ons sfeervolle restaurant, in onze (’s winters verwarmde) serre of op één van onze gezellige terrassen.

Bij Kees

Voor een warme chocolademelk, een warme wafel of een softijsje kunnen bezoekers terecht in het Treeker Info Punt. Wij hebben hier een etablissement met overdekt terras ingericht dat luistert naar de naam ‘Bij Kees’. Wanneer u zin heeft om even snel wat lekkers te halen kunt u hier uitstekend terecht.

In het Treeker Info Punt wordt het publiek geïnformeerd over thema’s als heide en schapen: twee landschapselementen, die al eeuwen met elkaar verbonden zijn op het landgoed. Maar ook het heidelandschap en de biodiversiteit komen aan bod, het bosbeheer, de functies van
het bos, de houtsoorten op het landgoed, de boshistorie en nog veel meer. Met een rondleiding in flyervorm kunnen de bezoekers nader kennismaken met een deel van het verhaal van het landgoed. Op de achterzijde van de flyer staat een landgoedkaart met alle wandel- en fietspaden op het 2200 hectare tellende landgoed.

Meer informatie over het landgoed en over het Treeker Info Punt is te
vinden op www.dentreekhenschoten.nl.